'Op mijn werk voel ik mij even geen mantelzorger'

29-03-2018 Gezond Redactie

VLAARDINGEN/MAASSLUIS - Op maandagavond 26 maart was er bij Minters Mantelzorg een themabijeenkomst voor werkende mantelzorgers uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Een leerzame, informatieve avond voor mantelzorgers, die naast hun zorgtaken allemaal aangeven hun werk erg belangrijk te vinden. Dit om verschillende redenen: om afleiding te vinden, contacten te hebben met collega’s, hun talenten kwijt te kunnen, of om financiële noodzaak.

Omdat een mantelzorgsituatie veel tijd en energie kan kosten tijdens bepaalde momenten op de dag, of ad hoc vraagt om extra inzet, valt het combineren van werk en mantelzorg niet altijd mee. Mantelzorgers zijn vooral op zoek naar mogelijkheden om deze zorgtaken op een goede manier met hun werk te combineren. Helpt het inzetten van (wettelijke) verlofregelingen, schuiven met werktijden, werktijden comprimeren of tijdelijk een andere functie of takenpakket? Omdat iedere functie en iedere werkgever weer anders is, vraagt deze combinatie ook om maatwerkoplossingen, zo bleek deze avond. Mantelzorgers deelden hierin hun ervaringen.

Heeft u als mantelzorger vragen over de combinatie werk en mantelzorg, of bent u als werkgever geïnteresseerd in dit onderwerp voor uw eigen organisatie? Neem dan telefonisch contact op met Minters Mantelzorg via 010-4351022 of per e-mail via info@mintersmantelzorg.nl.Gerelateerd