'Verjaardag' ROGplus goed bezocht

25-10-2019 Gezond Redactie

MAASSLUIS/VLAARDINGEN - Het was druk in Vlaardingen vorige week dinsdag 15 oktober. In de Stadsgehoorzaal vierde ROGplus haar 25 jarig bestaan. 's Ochtends was er voor het Meedoen-panel van ROGplus waar ruim 300 cliënten bij zijn aangesloten een speciaal programma. In de middag konden inwoners uit de gemeenten Maasluis, Vlaardingen en Schiedam snuffelen op de informatiemarkt. Het bestuur van ROGplus bestaande uit de wethouders met zorg in hun portefeuille was bij de dag aanwezig.

Cliënten en mantelzorgers die lid zijn van het Meedoen-panel van ROGplus (meedenken en praten over de dienstverlening van ROGplus)werden als dank voor hun inspanningen getrakteerd op een voorstelling van illusionist Jochem Nooyen. Directeur Anton van Genabeek bedankte de ruim 150 aanwezigen: “U bent belangrijk voor ROGplus. U beschikt over de ervaring die wij nodig hebben om onze dienstverlening te verbeteren. Het is fijn dat u ons op deze wijze helpt!”.

Wethouder Jacky Silos (portefeuille Zorg & Ondersteuning gemeente Vlaardingen) opende het feestelijke middagprogramma: de ROGplus informatiemarkt. De hele benedenverdieping van de Stadsgehoorzaal was gevuld met kleurrijke kraampjes van diverse organisaties. Daar konden de meer dan 400 aanwezige bezoekers informatie halen over welke zorg er bestaat om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen.

In een zeer bijzondere stand met een kartonnen wasmachine konden inwoners klachten en complimenten kwijt over de zorg die ROGplus regelt. Daar zijn waardevolle tips uitgekomen ter verbetering.

De meeste bezoekers hebben de dag als feestelijk ervaren. “Ik voelde mij in het zonnetje gezet door deze dag. Buiten was het somber weer maar hier was er veel aandacht voor mij!. Een heerlijke lunch en ik kon met al mijn vragen terecht bij de medewerkers van ROGplus. Ik kreeg goede informatie en werd zeer klantvriendelijk geholpen”, aldus mevrouw Van der Heiden (69 jaar) uit Vlaardingen.Gerelateerd