11 coronapatiënten in Franciscus, 1 op IC

11-08-2020 Gezond Redactie

REGIO - Op dit moment zijn er 11 bewezen coronapatiënten in Franciscus Gasthuis & Vlietland, waarvan 1 coronapatiënt op de IC verpleegd wordt binnen Franciscus Gasthuis & Vlietland. Er zijn daarnaast nog 11 verdachte patiënten, waarvan de testuitslag nog wordt afgewacht, maar die wel in isolatie gepleegd worden. 

Na de constatering van twee besmette medewerkers op de SEH is er een contactonderzoek geweest. Er zijn geen verdere besmettingen geconstateerd en de situatie is onder controle.

Bestaande maatregelen bij bezoek aan ziekenhuis

- Bij de hoofdingang vindt er een screening plaats of de patiënt gezondheidsklachten heeft die lijken op coronaklachten. Voor patiënten, die deze klachten hebben, vinden we het nog steeds belangrijk dat hij zorg krijgt. Deze patiënten krijgen van ons een mondmasker op en gaan daarmee naar hun afspraak. Zij blijven dit mondmasker dragen totdat zij het ziekenhuis weer verlaten via de hoofduitgang.
- Onze poliklinieken zijn anders ingericht, zodat we 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Ook zijn de balies voorzien van spatschermen.
- Er hangen posters in het ziekenhuis met daarop de hygiënemaatregelen. We vragen iedereen dringend om zich aan deze maatregelen te houden.
- Patiënten wordt verzocht om maximaal vijf minuten voor de afspraak naar het ziekenhuis te komen.
- We verzoeken patiënten om alleen naar een afspraak te komen, dus zonder begeleider. Een begeleider mag alleen mee als dit medisch noodzakelijk is bij kinderen, kwetsbare ouderen of ernstig zieke patiënten.
- Patiënten wordt verzocht het ziekenhuis zo snel mogelijk te verlaten na een afspraak.Gerelateerd