26 Maassluizers positief getest op coronavirus

07-04-2020 Gezond Redactie

MAASSLUIS – 26 Maassluizers zijn positief getest op het coronavirus, 12 van hen liggen in het ziekenhuis. Het aantal ziekenhuisopnames is daarmee met één opname gestegen sinds gisteren. Er liggen 27 Schiedammers en 22 Vlaardingers in het ziekenhuis die vechten tegen het coronavirus.

Het RIVM meldt vandaag 777 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt van 18.803 naar 19.580. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 234, gisteren stierven er 101 mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 2.101 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg met 292 naar 7.427.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.Gerelateerd