27 Maassluizers met coronavirus, 13 in het ziekenhuis

08-04-2020 Gezond Redactie

MAASSUIS – 27 Maassluizers zijn positief getest op het coronavirus, 13 van hen liggen in het ziekenhuis. Het aantal ziekenhuisopnames is daarmee met één opname gestegen sinds gisteren. Er liggen 30 Schiedammers en 23 Vlaardingers in het ziekenhuis die vechten tegen het coronavirus.

Het RIVM meldt vandaag 969 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt van 19.580 naar 20.549. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 147, gisteren stierven er 234 mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 2.101 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg met 308 naar 7.735.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.Gerelateerd