34 Maassluizers met coronavirus, 13 in het ziekenhuis

10-04-2020 Gezond Redactie

MAASSLUIS – 34 Maassluizers zijn positief getest op het coronavirus, 13 van hen liggen in het ziekenhuis. Dat zijn er evenveel als gisteren. Er liggen 30 Schiedammers en 26 Vlaardingers in het ziekenhuis die vechten tegen het coronavirus.

Het RIVM meldt vandaag 1.335 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt naar 23.097. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 115, gisteren stierven er 148 mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 2.511 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg met 225 naar 8.197.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.Gerelateerd