41 coronapatiënten in Franciscus Gasthuis en Vlietland

06-10-2020 Gezond Redactie

REGIO - Er liggen momenteel 41 patiënten in het Franciscus Gasthuis en Vlietland waarvan is vastgesteld dat ze zijn besmet met het coronavirus. 39 van hen liggen op de covid/corona-afdelingen, twee liggen op de IC. Een week geleden waren het er 27 waarvan 25 op de covid/corona-afdelingen en eveneens twee op de IC. Een stijging kortom van zo'n 50 procent in een week.

Het aantal patiënten waarvan wordt vermoed dat ze corona hebben, fluctueert sterk per dag. Naast de cohortafdelingen in Franciscus Gasthuis is vandaag ook een cohortafdeling in Franciscus Vlietland geopend. De voorbereidingen worden getroffen om een extra cohort te creëren als het komende dagen nog drukker wordt.

Scholing voor extra personeel

De afgelopen tijd is een opleidingsprogramma voor medewerkers samengesteld om als reservist / buddy te kunnen werken op cohortafdelingen of IC. Op dit moment volgen medewerkers dit opleidingsprogramma, zodat de cohortafdelingen of IC ondersteund kunnen worden. ,,We zijn erg blij dat medewerkers zich aangemeld hebben om extra of op andere plekken te willen werken. Zo proberen wij continuïteit te blijven bieden in de zorg!'', aldus een woordvoerder van het ziekenhuis.

Blijf de maatregelen volgen!

Daarnaast blijven de ziekenhuizen alle patiënten en bezoekers wijzen op de geldende regels: hou 1,5 meter afstand, nies in de ellenboog, gebruik papieren zakdoekjes en desinfecteer regelmatig je handen. Daarnaast adviseren het ziekenhuis patiënten en bezoekers dringend om een eigen mondkapje te dragen bij bezoek aan één van de locaties.Gerelateerd