45 Maassluizers met coronavirus, 17 in het ziekenhuis

21-04-2020 Gezond Redactie

MAASSLUIS – 45 Maassluizers zijn positief getest op het coronavirus, 17 van hen liggen in het ziekenhuis of zijn opgenomen geweest. Twee Maassluizers bezweken aan het coronavirus, blijkt uit cijfers van het RIVM. In Vlaardingen zijn er 170 mensen besmet, liggen er 31 in het ziekenhuis en zijn er 15 overleden. 150 Schiedammers zijn besmet geraakt, van hen liggen er 35 in het ziekenhuis. 5 inwoners van Schiedam bezweken aan het coronavirus.

Het RIVM meldt vandaag landelijk 729 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt naar 34.134. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 165, gisteren stierven er 67 mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 3.916 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg met 118 naar 9.897.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.Gerelateerd