9 Maassluizers met coronavirus in ziekenhuis

02-04-2020 Gezond Redactie

MAASSLUIS – Het aantal officieel geregistreerde coronapatiënten in Maassluis dat wij de laatste dagen bijhielden is moeilijker vast te stellen. RIVM is er namelijk toe overgegaan in plaats van het aantal bevestigde gevallen slechts het aantal ziekenhuisopnames per gemeente weer te geven. Voor Maassluis ligt dat vandaag op 9, dat is er 1 meer dan gisteren. Er liggen 21 Schiedammers en 16 Vlaardingers in het ziekenhuis die vechten tegen het coronavirus.

Het RIVM meldt vandaag 1.083 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt van 13.614 naar 14.697. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 166, gisteren stierven er 134 mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 1.339 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg met 625 naar 5.784.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.Gerelateerd