Aantal coronapatiënten in Maassluis blijft stabiel

15-04-2020 Gezond Redactie

MAASSLUIS – 37 Maassluizers zijn positief getest op het coronavirus, 14 van hen liggen in het ziekenhuis. Die aantallen zijn gelijk aan gisteren. Er liggen 30 Vlaardingers en 34 Schiedammers in het ziekenhuis die vechten tegen het coronavirus.

Het RIVM meldt vandaag 734 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt naar 28.153. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 189, gisteren stierven er 122 mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 3.134 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg met 188 naar 9.127.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.Gerelateerd