Aantal coronapatiënten in Maassluis gelijk gebleven

14-04-2020 Gezond Redactie

MAASSLUIS – Het aantal coronapatiënten in Maassluis is opnieuw gelijk gebleven. Net als gisteren zijn 37 Maassluizers positief getest op het coronavirus en liggen er 14 van in het ziekenhuis. Er liggen 33 Schiedammers en 29 Vlaardingers in het ziekenhuis die vechten tegen het coronavirus.

Het RIVM meldt vandaag 868 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt naar 27.419. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 122 gisteren stierven er 86, mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 2.945 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg met 210 naar 8.939.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.Gerelateerd