Categorieën

Service

Alzheimer Café: Dementievriendelijk Maassluis

Alzheimer Café: Dementievriendelijk Maassluis
Gezond

Alzheimer Café: Dementievriendelijk Maassluis

  • Redactie
  • 11-02-2019
  • Gezond
Alzheimer Café: Dementievriendelijk Maassluis
MAASSLUIS - Maassluis heeft eind vorig jaar van Alzheimer Nederland het label “dementievriendelijk” gekregen. Met gastsprekers Joke Bol, voorzitter bestuur Waterweg Noord, Alzheimer Nederland en beleidsadviseur Joselien Simons van Gemeente Maasluis gaan we hier verder op in op dinsdag 19 februari 2019, tijdens het Alzheimer Café Maassluis in De Tweemaster.

Maassluis vindt het belangrijk dat mensen met dementie zo lang mogelijk blijven meedoen in de samenleving. Bijvoorbeeld door het vergroten van kennis en het mogelijk maken van begeleiding op maat voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. De gemeente werkt daarin samen met inwoners, zorgaanbieders, vrijwilligersorganisaties en ondernemers. ,,Graag vertellen we u hier meer over in het Alzheimer Café Maassluis. Wat betekent 'dementievriendelijk' en wat merken de doelgroep en mantelzorger hiervan? Wat is er allemaal aan vooraf gegaan en wat hebben Alzheimer Nederland en de gemeente hiervoor moeten doen? Heeft u zelf ook vragen dan kunt u ze gerust stellen als bezoekers van het Alzheimer Café Maassluis.''

Het Alzheimer Café Maassluis vindt plaats in De Tweemaster, Vondelpark 2 in Maassluis. Entree, koffie en thee zijn gratis en neem gerust iemand mee. Inloop vanaf 19.00 uur met koffie en thee. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur. Argos Zorggroep organiseert het Alzheimer Café in samenwerking met Careyn, Seniorenwelzijn en Stichting Mantelzorg Nieuwe Waterweg Noord.

Argos Zorggroep

Voorberghlaan 35, Schiedam

Meer over Argos Zorggroep →