Alzheimer Café: ‘Parels in de mist’ van Hans Cieremans

14-06-2022 Gezond Redactie

MAASSLUIS - Argos Zorggroep nodigt iedereen uit op dinsdag 21 juni bij de bijeenkomst van het Alzheimer Café Maassluis. Het is de laatste bijeenkomst van het seizoen. De schrijver van gedichten rondom het leven van mensen met dementie Hans Cieremans presenteert zijn gedichten en zijn nieuwe bundel: ‘Parels in de Mist’.

Hans is inmiddels een bekende van het Alzheimer Café Maassluis en heeft al eerder met succes een presentatie gegeven. De gedichten spreken erg aan en verwoorden de gevoelens en situaties van mensen met dementie en degene die voor hen zorgen. Hans heeft veel kennis en ervaring vanuit het werkveld en zorgonderwijs. Die kennis verwerkt hij in zijn gedichten. Na zijn eerste gedichtenbundel: ‘Vergeet me nietjes’ heeft hij nu een nieuwe bundel ‘Parels in de mist’. Op zijn website ‘lichtpuntjes’ (www.hanscieremans.nl) staan veel gedichten en informatie over Hans.

We gaan er een mooie avond van maken waarbij we elkaar kunnen ontmoeten tijdens het Alzheimer Café Maassluis in De Tweemaster, Vondelpark 2 in Maassluis. Het Alzheimer Café is gratis toegankelijk en inclusief koffie en thee. De zaal is geopend vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur.

Argos Zorggroep organiseert het Alzheimer Café in samenwerking met Careyn, Seniorenwelzijn en Stichting Mantelzorg Nieuwe Waterweg Noord. Het Alzheimer Café is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden. Men ontmoet elkaar in een ongedwongen sfeer onder het genot van een kopje koffie of thee. Er is ruimte om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen aan de aanwezige deskundigen.Gerelateerd