Alzheimer Café: Ontmoet de Geriater in het café

10-01-2018 Gezond Redactie

MAASSLUIS - Op dinsdag 16 januari 2018 bent u weer van harte welkom in Het Alzheimer Café Maassluis, in Brasserie Midscheeps van De Tweemaster aan het Vondelpark 2 te Maassluis. Het thema van deze avond is “Ontmoet de Geriater in het café”. Gastspreker van deze avond is Geriater J.W.M. Krulder.

Geriater Krulder vertelt u deze avond over zijn werk op de geheugenpoli en hoe hij werkt met mensen met dementie. Zaken als hoe een diagnose wordt gesteld, wat er na het stellen van de diagnose gebeurt en hoe het contact tussen patiënt en geriater verloopt, komen aan de orde. Geriater Krulder is al jaren betrokken bij activiteiten van het Alzheimer Café Vlaardingen en is met regelmaat gastspreker bij de Alzheimer Café’s in Maasluis. Tijdens deze avond komt hij terug op zijn ervaringen tijdens eerdere bijeenkomsten.

Toegang, koffie en thee zijn gratis. Het Alzheimer Café Maassluis is gratis toegankelijk en de zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur. Argos Zorggroep organiseert het Alzheimer Café in samenwerking met Careyn, Seniorenwelzijn en Stichting Mantelzorg Nieuwe Waterweg Noord. Het Alzheimer Café is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden. Men ontmoet elkaar in een ongedwongen sfeer met een kopje koffie of thee. Er is ruimte om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen aan de aanwezige deskundigen.

Gerelateerd