Argos Zorggroep trots op innovatieve samenwerking met Pieter van Foreest

22-01-2019 Gezond Advertorial

Toepassing van de Smart Glass in een thuiszorg situatie

MAASSLUIS - Argos Zorggroep heeft in 2018, in het kader van de Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst, zorginstelling Pieter van Foreest begeleidt in het gebruik van de Smart Glass in de zorg. Op maandag 21 januari jl. vond tijdens het ICT&Health congres in het Louwman museum in Den Haag de prijsuitreiking plaats van deze Challenge. Ondanks dat ons project niet in de prijzen viel, zal onze samenwerking worden voortgezet!

Binnen Argos Zorggroep wordt de Smart Glass al langere tijd gebruikt, onder andere in de wondzorg en bij onbegrepen gedrag. Pieter van Foreest had interesse in deze werkwijze en is het afgelopen jaar, onder begeleiding van voorbeeldinstelling Argos Zorggroep, aan de slag gegaan met de Smart Glass. Nu de inzet van de Smart Glass een succes blijkt voor cliënten én medewerkers, is besloten ook na de Challenge de samenwerking voort te zetten. Er wordt onder andere een gebruikersnetwerk opgestart waarin medewerkers onderling ervaringen kunnen uitwisselen.

De Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het kader van Waardigheid en Trots. Het doel van de Challenge is om innovatie in de verpleeghuissector een impuls te geven. Onder andere door aandacht te schenken aan verpleeghuizen die technologische initiatieven structureel toepassen.

Gerelateerd