Buurtpreventie Maassluis: Samen voor de Voedselbank

07-05-2020 Gezond Redactie

Martin Romeijn en Gerda van Leeuwen op locatie bij MSV; foto: Victor Kappelhof, Buurtpreventie


MAASSLUIS - De Buurtpreventie in Maassluis houdt zaterdag een grote inzamelingsactie voor de Voedselbank.

Vrijwilligers van Buurtpreventie zetten zogenaamde 'drive-throughs' op waar mensen spullen kunnen afleveren. Ook bedrijven en instellingen kunnen hier houdbare levensmiddelen brengen. Volgens Buurtpreventie wordt dat het moment om overtollige voorraad in huis op te ruimen. Wat ook kan is bij de boodschappen iets extra's aan te schaffen en dit geven aan de Voedselbank.

Op de Facebookpagina van Buurtpreventie is een lijst te vinden met producten waar de Voedselbank het meeste aan heeft.

Martin Romeijn van Buurtpreventie Maassluis constateert dat door de coronacrisis de nood hoog is bij veel mensen die de Voedselbank bezoeken. "Op dit moment komen er per week meer mensen bij die afhankelijk zijn van de Voedselbank." De Voedselbank in Maassluis bedient ook mensen uit Maasland, Maasdijk en Hoek van Holland.

Deze drive-throughs zijn zaterdag vanaf tien uur open, op de grote parkeerplaats bij MSV, bij voetbalvereniging VDL, op de parkeerruimte bij de Aldi en de parkeerruimte voor metrostation Maassluis-West. "Ook bij diverse supermarkten komen er medewerkers van de Buurtpreventie en andere vrijwilligers te staan." Ook zij zamelen voedsel in. Buurtprevenetie wijst op de noodzaak de Coronamaatregelen in acht te nemen: "Houdt bij voorkeur twee meter afstand aan, zet de spullen op de daartoe aangewezen plek, rij na het doneren direct door. De plekken worden kleinschalig opgezet, en door de vrijwilligers wordt actief toegezien op het voorkomen van groepsvorming."

Inmiddels sluiten steeds meer organisaties zich aan bij de actie en begint het motto ‘Samen voor de Voedselbank’ echt te leven in Maassluis, zo constateren de organisatoren. Er zijn bedrijven en particulieren die afgelopen week al gedoneerd hebben. Supermarkten en sportverenigingen bieden ondersteuning. Zeven kerkgenootschappen in Maassluis hebben zich bij de actie aangesloten. Dat zijn GKV het kompas, CGK de Bethelkerk, NGK de Ark, RK Andreas, Petrus en Pauluskerk, Hervormde Wijkgemeente Groote Kerk, Wijkgemeente Iona Immanuelkerk en Wijkgemeente Koningshof. Ook bij de kerken kunnen spullen ingeleverd worden.

Doel van de actie is om de Voedselbank voldoende etenswaren te verschaffen om iedere week de bijna 250 mensen te kunnen helpen.Gerelateerd