Chris Oomen stopt bij DSW

07-03-2019 Gezond Redactie

MAASSLUIS/SCHIEDAM - Chris Oomen stopt bij DSW. Het gezicht en het geweten van de Schiedamse ziektekostenverzekeraar legt zijn bestuursfunctie per 1 juni neer. Hij heeft dan ruim veertig jaar bij DSW gewerkt, sinds 1987 al bestuursvoorzitter. In die tijd ontpopte DSW zich tot een luis in de pels in de wereld van verzekeraars. Oomen is 69 jaar maar zag het nog niet zitten om te stoppen.

Ook het besluit dat wel te doen ging niet van harte. Tegen RTV Rijnmond zegt de DSW-directeur dat het vooral druk van buitenaf is die maakt dat hij nu zijn vertrek aankondigt. "Er kwam steeds meer druk bij raden van commissarissen en externe toezichthouders dat er een keer een opvolger moest komen. Dat vind ik een oneigenlijke manier van beïnvloeding", aldus Oomen op geheel eigen, soms wat onnavolgbare wijze. "Uit het feit dat ik dit tot na mijn zeventigste doe en het niet voor het geld hoef te doen, blijkt dat ik het altijd met veel plezier gedaan heb. Ik zal het ook missen, vooral al die talentvolle jonge mensen in de organisatie."

Ooomen zal worden opgevolgd door Aad de Groot. Deze voormalige bestuurder van het Vlietlandziekenhuis ging 5,5 jaar geleden bij DSW aan het werk. De Groot: 'DSW is altijd een rode draad in mijn loopbaan geweest. Ik heb DSW leren kennen als een organisatie waar de menselijke maat altijd voorop staat."Gerelateerd