Coronacijfers: drie Maassluizers testen positief

17-09-2020 Gezond Redactie

MAASSLUIS – Drie Maassluizers zijn de afgelopen dag positief getest op het coronavirus, de helft van het aantal het etmaal ervoor. Het totaal van de afgelopen week komt daarmee op 15. In Vlaardingen waren er 18 besmettingen (weektotaal 61) en in Schiedam waren er 14 positieve gevallen (weektotaal 79).

In heel Nederland werden de laatste dag 1.753 mensen positief getest op het coronavirus. De afgelopen week blijft het aantal nieuwe positief geteste personen flink toenemen. De sterkste stijgingen waren te zien in de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland. De meeste nieuwe besmettingen zijn gemeld in de leeftijdsgroep van 20-40 jaar. Ook het reproductiegetal is gestegen en ligt nu ruim boven de 1.

De aantallen gerapporteerde ziekenhuisopnames en intensive-care opnames vanwege COVID-19 beginnen ook op te lopen. De laatste 24 uur werden 14 mensen opgenomen in het ziekenhuis, 6 mensen belandden op de Intensive Care. Zes mensen overleden ten gevolge van Covid-19. Het totaal aantal overlijdensgevallen ten gevolge van Covid-19 ligt in nederland nu op 6266.Gerelateerd