Cursus Assertiviteit voor mantelzorgers

12-02-2017 Gezond Redactie

MAASSLUIS/VLAARDINGEN - Als mantelzorger bent u, naast het uitvoeren van zorgtaken, ook vaak aanspreekpunt voor de zorg en belangenbehartiger. Dan is het belangrijk stevig in uw schoenen te staan.

 Het is belangrijk uw grenzen aan te geven, om overbelasting te voorkomen. Wat op het gebied van assertiviteit voor u belangrijk is, komt aan de orde in de cursus Assertiviteit van Minters Mantelzorg. Tijdens de cursus formuleren we samen met u een persoonlijk assertiviteitsdoel. Hier gaat u gedurende vier bijeenkomsten mee aan de slag om dit vervolgens toe te passen in uw contact met anderen.

 We onderscheiden vier stappen van assertief gedrag: uitspreken van eigen gevoelens, benoemen van het gedrag van de ander, benoemen van het gedrag voor uzelf en zeggen wat u wilt van de ander. Verder besteedt de cursus aandacht aan effectief communiceren, aandacht voor zelfbewustzijn en persoonlijke balans. Uiteraard is er ook gelegenheid voor het uitwisselen van persoonlijke ervaringen. 

 De cursus begint in maart in een wekelijkse cyclus. De lessen zijn gepland op 6, 13, 20 en 27 maart en duren van 14.00 tot 16.00 uur. Zij worden gegeven in de hoofdlocatie van Minters aan het Burgemeester Van Lierplein 51 in Vlaardingen. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. U kunt de cursus gratis volgen. Aanmelden kan via info@mintersmantelzorg.nl, de website www.mintersmantelzorg.nl  en per telefoon: 010 4351022.Gerelateerd