De CAV, een extra aanvulling op de zorgverzekering

26-11-2017 Gezond Redactie

MAASSLUIS - Hebt u een laag inkomen en bent u verzekerd bij de DSW, dan kunt u gebruikmaken van de collectieve aanvullende verzekering (CAV). Dit is een voorziening uit het armoedebeleid van de gemeente.

Het is belangrijk om goede zorgverzekering te hebben maar goed verzekerd zijn is duur. Voor mensen met een laag inkomen is het lastig om zelf extra kosten te betalen. Daarom biedt de gemeente deze extra voorziening.

Wat krijgt u?
Wat krijgt u als u meedoet met de CAV? De gemeente betaalt mee aan de premie van de zorgverzekering. U krijgt meer vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten en de eigen bijdragen Wmo.

Voorwaarden
Om mee te doen gelden de volgende voorwaarden:

  • Inwoner zijn van de gemeente Maassluis;
  • Uw inkomen per maand is netto niet hoger is dan 1691,00 euro voor gehuwden en samenwonenden of 1183,00 euro voor alleenstaanden (120 % van de bijstandsnorm).
  • Uw vermogen mag niet hoger zijn dan 11.880,00 euro voor gehuwden en samenwonenden of 5.940,00 euro voor alleenstaanden.
  • U hebt een aanvullende zorgverzekering bij de DSW.
Hoeveel bespaart u?
Op de website www.gezondverzekerd.nl kunt u zelf berekenen hoeveel u bespaart bij de CAV. U kunt zich hier ook aanmelden.

Hulp nodig?
Bij de formulierenbrigade van Stroomopwaarts MVS kunt u meer informatie krijgen. Zij kunnen u ook helpen met het aanmelden. Kijk voor de spreekuurtijden op www.stroomopwaarts.nl/formulierenbrigade.Gerelateerd