Eén nieuwe coronabesmetting in Maassluis

04-06-2020 Gezond Redactie

MAASSLUIS – 63 Maassluizers zijn positief getest op het coronavirus. Dat is er één meer dan gisteren en sinds 24 mei de eerste nieuwe coronabesmetting in Maassluis. 20 van hen liggen of lagen in het ziekenhuis. Vier Maassluizers zijn aan het virus overleden.

In Vlaardingen zijn er 272 mensen besmet, liggen er 43 in het ziekenhuis en zijn er 29 overleden. 235 Schiedammers zijn besmet geraakt, van hen liggen of lagen er 57 in het ziekenhuis. 23 inwoners van Schiedam bezweken aan het coronavirus.

Het RIVM meldt vandaag landelijk 209 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt naar 46.942. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 13, gisteren stierven er 10 mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 5.990 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg met 12 naar 11.771.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.Gerelateerd