Een ‘super coole’ dag bij Argos Zorggroep

26-01-2019 Gezond Advertorial

Edwin Wulff krijgt het advies overhandigd van Heavenly Groeneweg-Mao en Ibrahim Uzun.

MAASSLUIS/SCHIEDAM - Op 24 januari namen Heavenly Groeneweg-Mao en Ibrahim Uzun uit groep 8 van De Taaltuin in Schiedam de stoel over van de voorzitter Raad van Bestuur van Argos Zorggroep, Edwin Wulff. Hun opdracht: ‘Denk mee over hoe we Argos Zorggroep een aantrekkelijke werkgever kunnen maken voor jongeren.’ De kinderen maakten kennis met de organisatie en natuurlijk voerden de jonge bestuurders taken uit die horen bij een bestuursfunctie, zoals het accorderen van betalingen en een werkoverleg met de manager HRM.

Het werd een onvergetelijke dag. Zoals Heavenly het aan het einde van de dag samenvatte: “Eigenlijk was alles super cool, de Smart Glass die we hebben getest, maar ook het zwembad, eigenlijk alles.” Heavenly en Ibrahim werkten een voorstel uit voor de Raad van Bestuur om jongeren aan te trekken: Tip 1: Organiseer meer voor de buurt, een barbecue of een feest. Ibrahim: “Zodat mensen zien dat het niet alleen maar zorgen voor zieke mensen is, er worden echt gave dingen gedaan.” Tip 2: Ga op Instagram. Heavenly: “Facebook is alleen voor oude mensen.” Tip 3: Laat een Youtuber vloggen over alle leuke dingen die jullie hier doen, dan zien jongeren dat ook.

Edwin Wulff verklaarde na afloop: “Het was ontwapenend om onze organisatie door de ogen van deze twee geweldig enthousiaste kinderen te zien. We hadden twee toppers op bezoek! Chapeau voor JINC voor het organiseren van dit initiatief.”

Over De Baas van Morgen

Ruim 200 kinderen namen donderdag 24 januari voor één dag de baan over van Nederlandse CEO’s en politici. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren de basisschool- en vmbo-leerlingen, die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact op voor later. Met Baas van Morgen wil JINC de aandacht vestigen op het feit dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend is. Daniel Roos, directeur van JINC: “Een kind een dag op de stoel van de baas levert meestal twee vliegen in één klap op: een onvergetelijke ervaring voor een kind én verfrissende ideeën voor een bedrijf.

Gerelateerd