Faceebookpost over corona-ontkenners gaat viraal

25-09-2020 Gezond Redactie

Op de Intensive Care van het Franciscus Vlietland hangt een reproductie van een werk van Banksy; het herinnert aan de Coronacrisis in april; foto: Fb Daniëlle Speijer  

MAASSLUIS/SCHIEDAM - Daniëlle Speijer gaat 'viraal'. Dat had dit keer niets te maken met haar werk als IC-verpleegkundige, maar vooral met haar facebookpost over het coronavirus. Alhoewel... het had alles van doen met het ziekenhuis en de Corona-uitbraak. Speijer, werkzaam in het Franciscus Gasthuis & Vlietland, maakt zich zorgen over de manier waarop veel mensen nu omgaan met het virus.

Zij uitte op Facebook haar zorgen over de corona-ontkenners en de bekende Nederlanders die zich eerder deze week schaarden achter de groep mensen die zich met de hashtag #ikdoenietmeermee niet langer wensen te houden aan de maatregelen die coronabesmetting moeten voorkomen. De verpleegkundige kreeg veel respons. Haar bericht werd tot dusver 24.000 keer gedeeld.

Speijer stelt
In maart waren we 'zorghelden'.
Ook 'bekend Nederland' was vol lof.
Applaus, zelfs op de radio, het kon niet op.

De ziekenhuisopnames nemen weer toe,
patiënten raken door de versoepelingen weer dusdanig in de problemen dat opname in een ziekenhuis en soms op de Intensive Care noodzakelijk is.

Ik krijg een déjà vu.
Wij 'de zorghelden' staan klaar.
Voor jou, je ouders, vrienden en verdere familie, ook al zijn we nog niet bijgekomen van de eerste golf.
Iemand heeft #ikdoenietmeermee de wereld in geroepen.
Wat zou er gebeuren als de verpleegkundige zegt 'ik doe niet meer mee' wanneer jij of jouw familie/vrienden medische zorg nodig hebben vanwege het corona virus?

#ikdoenietmeermee is voor ons geen optie.
Zorgen doe je niet alleen omdat het je 'werk' is,
zorgen doe je met je hart, maar dat wordt er zo niet gemakkelijker op.

Denkt er ook nog iemand aan de verpleegkundige die toe moet kijken hoe mensen massaal de handdoek in de ring gooien, wetende dat we elke dag harder moeten werken.
Enig idee hoe het voelt als mensen roepen dat al die maatregelen onzin zijn, terwijl ze nog geen stap in een ziekenhuis hebben gezet.
Steeds slikken en weer doorgaan,
terwijl jij wel beter weet omdat je voor deze patiënten zorgt.

We zijn allemaal de maatregelen zat,
allemaal willen we onze vrijheid terug,
maar dit is voor nu nog geen optie.

Elke keer als je weer iets de wereld in roept, vergeet dan niet dat de 'zorghelden' straks alles weer zullen moeten laten vallen om voor jou of je familie te zorgen."