Fonds Schiedam Vlaardingen helpt het Rode Kruis

07-09-2019 Gezond Advertorial

VLAARDINGEN - Het Fonds Schiedam Vlaardingen heeft twee rolstoelbussen overgedragen aan het Rode Kruis, afdeling Nieuwe Waterweg-Noord. Directeur John Massaar van het fonds overhandigde vanochtend de sleutels van de rolstoelbussen aan voorzitter Wim Goedendorp van de Rode Kruis-afdeling.

De nieuwe bussen worden ingezet voor het vervoer van invalide mensen en mensen met een beperking naar een (ziekenhuis)afspraak. Ook vanaf de spoedeisende hulp of huisartsenpost naar huis en voor het vervoer van minder ernstige slachtoffers tijdens een evenement. Deze bussen kunnen indien nodig ook ingezet worden voor noodhulp bij rampenhulpverlening.

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen zij overal in de wereld, maar juist ook heel dichtbij. Zo verlenen zij EHBO aan mensen die meedoen aan een hardloopwedstrijd of aanwezig zijn op een festival. Ook wordt het Rode Kruis opgeroepen bij grote incidenten en calamiteiten. Van het vullen van zandzakken tijdens een overstroming, het opvangen en geruststellen tijdens een evacuatie tot aan het verlenen van hulp aan ernstige slachtoffers. Met de aanwinst van deze twee nieuwe bussen kunnen de Rode Kruisvrijwilligers deze taken veilig en goed blijven uitvoeren.

Meer informatie over wat het Rode Kruis allemaal doet bij u in de buurt, kunt u vinden op de website of via T: 010 - 234 00 99 (vervoer op maat) op werkdagen tussen negen en twaalf uur.

Gerelateerd