Franciscus weert personeel met risico-indicatie Corona

02-03-2020 Gezond Redactie

MAASSLUIS/SCHIEDAM - Het Franciscus Gasthuis & Vlietland bevraagt medewerkers sinds vanmorgen naar hun gezondheid en het verblijf de afgelopen tijd. Dit in verband met de ontwikkelingen rond het Coronavirus in Nederland.

De vraag aan alle medewerkers, van portier tot directeur, van arts tot labmedewerker van de verschillende vestigingen, is of zij de afgelopen veertien dagen in een risicogebied zoals gedefinieerd door het RIVM zijn geweest en of zij last hebben van de luchtwegen.Dit gebeurt door medewerkers van het ziekenhuis 'aan de poort'. Als het antwoord twee keer ja is, is de opdracht rechtsomkeert te maken en vandaag niet te werken. Nog volstrekt onmogelijk is het volgens een woordvoerster om een indruk te geven hoeveel mensen dit betreft. De vraag en het handeladvies is gisteravond ook al verspreid via mail en andere communicatiemedia.

Het einde van de voorjaarsvakantie is een belangrijk motief voor de stap, aldus de woordvoerster. Ook de uitbreiding van het risicogebied in Noord-Italië en elders op de wereld, zoals het RIVM die gisteren afkondigde, is aanleiding voor de nieuwe handelwijze.

Daartoe werd besloten door het beleidsteam dat het ziekenhuis heeft opgericht naar aanleiding van de ontwikkeling van het Coronavirus. Het team bestaat uit vertegenwoordigers van de Spoedeisende Hulp, de artsen, de directie en ook de medische microbioloog.

Later vanmiddag besluit dat team of er ook gehandeld wordt richting patiënten en bezoekers. Gisteren bleek dat de patiënte in het Erasmus MC waarvan zaterdag bleek dat zij met het Coronavirus is besmet, afgelopen week in het ziekenhuis in Gorinchem heeft gelegen.Gerelateerd