Geen bezoekers meer in Franciscus Vlietland

23-03-2020 Gezond Redactie

MAASSLUIS/SCHIEDAM - Het Franciscus Vlietland laat geen bezoekers meer toe bij patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen. Deze maatregel wordt genomen vanwege de Coronacrisis.

Enige uitzondering is het bezoeken van patiënten die in een terminale fase van hun leven verkeren of eigen kinderen die in het ziekenhuis liggen. Deze week zijn er nog kinderen opgenomen in het ziekenhuis, vanaf volgende week verhuist de kinderafdeling naar Rotterdam. Verder mag in de nieuwe regels van het ziekenhuis, die vandaag onmiddellijk ingaan, de partner aanwezig zijn.

,,Wij begrijpen dat de impact van deze maatregel groot is'', stelt het Franciscus Gasthuis & Vlietland. ,,Daarom attenderen wij patiënten erop dat zij tijdens een opname eigen communicatiemiddelen (zoals een mobiele telefoon of Ipad) meenemen zodat contact met naaste familie en het thuisfront toch mogelijk is, zij het op afstand.'' Begeleiders en naasten van patiënten die een afspraak op de polikliniek hebben, wordt gevraagd buiten te wachten.

Het ziekenhuis vraagt ieder om medewerking in moeilijke tijden, waarin een verdere toeloop van Coronazieken wordt verwacht en ziet de vele blijken van medeleven als een belangrijke ondersteuning. ,,We zijn ontzettend blij met alle lieve gebaren van bedrijven, verenigingen en inwoners uit onze regio en voelen ons enorm gesterkt door hun medeleven en het vertrouwen in ons werk.''

Vorige week werd al bekend dat de Polikliniek Franciscus Maassluis vanaf vandaag gesloten is. Tot in ieder geval 10 april vinden daar geen spreekuren plaats. Gerelateerd