Geen nieuwe coronapatiënten in Maassluis

28-04-2020 Gezond Redactie

MAASSLUIS -  49 Maassluizers zijn positief getest op het coronavirus, 17 van hen liggen of lagen in het ziekenhuis. Drie Maassluizers zijn aan het virus overleden. In Vlaardingen zijn er 219 mensen besmet, liggen er 33 in het ziekenhuis en zijn er 16 overleden. 172 Schiedammers zijn besmet geraakt, van hen liggen er 40 in het ziekenhuis. 9 inwoners van Schiedam bezweken aan het coronavirus.

Het RIVM meldt vandaag landelijk 171 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt naar 38.416. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 48, gisteren stierven er 43 mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 4.566 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg met 88 naar 10.609. Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.Gerelateerd