Geslaagde Dag van de Mantelzorg

18-11-2017 Gezond Redactie

MAASSLUIS - De Dag van de Mantelzorg in Theater De Koningshof in Maassluis was een geslaagd evenement voor ruim 500 mantelzorgers uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Minters Mantelzorg had namens de gemeenten een programma samengesteld dat duidelijk in de smaak viel. Het programma op 8 november bestond uit een lunch, dan wel een diner, een informatiemarkt en een cabaretvoorstelling van Nathalie Baartman. De aanwezigen werden met veel plezier en enthousiasme ontvangen door verschillende studenten van het eerste jaar MBO Hospitality van het Albeda College Maassluis. Zij zorgden er voor dat het de aanwezigen aan niets ontbrak tijdens de lunch en het diner. Zo hadden de mantelzorgers de tijd en ruimte om te ontspannen en met andere mantelzorgers in contact te komen. Om dit jaar nog meer mantelzorgers uit de regio van het aangeboden programma te kunnen laten genieten, was voorzien in zowel een middag- als een avondprogramma.

Ik hou van u
Voorafgaand aan de cabaretvoorstelling spraken Franc Bongaerts, bestuurder van Minters, Arnold Keijzer, wethouder van Maassluis, en Patricia van Aaken, wethouder van Schiedam, hun waardering uit voor alles wat mantelzorgers dagelijks doen. Het optreden van Nathalie Baartman zorgde voor een lach op veel gezichten en eindigde met de quote 'ik hou van u' om nogmaals de blijk van waardering te benadrukken. Op de informatiemarkt was er de gelegenheid om vragen te stellen en om mantelzorgers bekend te maken met verschillende organisaties, waar zij mee te maken kunnen krijgen. Ook werden er als blijk van waardering complimenten uitgedeeld voor de mantelzorgers door de 'Complimentenmeisjes'.

Voor de jonge mantelzorgers stond er voor de Koningshof een jongerenbus met een FIFA hoek, waar zij konden verblijven tijdens de informatiemarkt, met elkaar in contact konden komen en voorlichting konden krijgen. Het jaar 2018 is door de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam uitgeroepen tot het Jaar van de Jonge Mantelzorger. Minters richt zich komend jaar dan ook op het zorgen voor meer bekendheid, kennis en bewustzijn rondom dit fenomeen.



Gerelateerd