Gezondheidsklachten: wat moet u doen?

18-03-2020 Gezond Redactie

MAASSLUIS - Er zijn nieuwe procedures voor patiënten met gezondheidsklachten die mogelijk besmet zijn met het Coronavirus. Alle huisartsen en de huisartsenposten in onze regio hebben besloten dat als u gezondheidsklachten heeft en mogelijk besmet bent met het Coronavirus u op een centrale locatie wordt beoordeeld.

Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur neemt u bij gezondheidsklachten telefonisch contact op met uw huisarts. Indien beoordeling van de klachten gewenst is, geeft uw huisarts aan u door op welke locatie de beoordeling van uw klacht (en) zal plaatsvinden. Tijdens de avonden, nachten en weekenden zal de medewerker van de huisartsenpost de locatie waar u beoordeeld gaat worden aan u doorgeven.

Waarom deze maatregel?
Door behandeling op een centrale plek gaan we zo efficiënt mogelijk om met beschermende kleding die huisartsen dragen. Tevens beperken we hiermee het risico op besmetting van patiënten op de huisartsenpraktijken en huisartsenposten.

Waar moet ik naar toe met een gezondheidsklacht?
U belt altijd eerst uw eigen huisarts of tijdens de avonden, nachten en weekenden de huisartsenpost. Uw huisarts of de medewerker van de huisartsenpost laat u weten wat u moet doen.Gerelateerd