GGD sluit teststraat om winterweer

06-02-2021 Gezond Redactie

UPDATE: Zondag zijn alle GGD-coronateststraten vanwege het weeralarm van het KNMI gesloten!

***

REGIO - De GGD Rotterdam-Rijnmond sluit zondag en maandag de testlocatie in de Fokkerstraat in Schiedam. Ook andere plekken waarop wordt getest door de gezondheidsdienst in de regio zijn dan dicht. Dit vanwege het verwachte winterweer.

De GGD heeft besloten het winterse weer voor te zijn door nu al te besluiten het testen op de twee genoemde dagen te concentreren op drie locaties: de testcentra op het Rotterdamse vliegveld en Ahoy blijven op zondag en maandag open; de testlocatie in Middelharnis is maandag in gebruik.

Mensen die al een afspraak hebben voor een test op een van de andere locaties, zoals die in Schiedam, zijn welkom op vliegveld, in Ahoy of op Goeree-Overflakkee. Hun afspraken worden omgeboekt. Op de drie locaties die openblijven worden meer teststraten opengesteld, aldus een woordvoerster.

Zij stelt dat de GGD het zekere voor het onzekere heeft genomen. ,,Gezien de veiligheid van medewerkers en bezoekers, en kijkend naar de inrichting van de teststraten met bijvoorbeeld heuveltjes die glad kunnen worden, of de temperatuur op de locaties, hebben we nu al besloten tot deze stap.'' Dit ook om niet op het laatste moment voor onbereikbaarheid, sluitnigen of omboeken gesteld te worden, zo zegt zij.Gerelateerd