Help de Guido Gezellestraat en Santplaet aan een BuurtAED

02-11-2018 Gezond Redactie

MAASSLUIS – Buurtbewoners van de Guido Gezellestraat en de Santplaet zijn een geldinzamelingsactie gestart voor het plaatsen van een AED. Via BuurtAED zamelen deelnemers binnen 30 dagen geld in voor een AED met buitenkast. Voor beide acties zijn nog donateurs nodig! Ook de Drevenbuurt was een actie gestart en heeft het doelbedrag al ingezameld.

Voor het plaatsen van een AED wordt €2681,- ingezameld. De acties van zowel de Guido Gezellestraat als Santplaet zitten op het moment van plaatsen op 39% van dit bedrag en er kan nog 16 dagen worden gedoneerd. Met een AED is het mogelijk direct hulp te verlenen waardoor de kans dat iemand een hartstilstand overleeft wordt vergroot.

De AED wordt bovendien aangemeld bij het reanimatie-oproepsysteem. Als er iemand in de buurt een hartstilstand krijgt, dan zal de AED bediend kunnen worden door een burgerhulpverlener die opgeroepen wordt. Een burgerhulpverlener is getraind om in zo’n situatie hulp te verlenen.

Een bijdrage leveren aan (één van) acties? Klik hier voor de inzamelingsactie van de Guido Gezellestraat en hier voor de Santplaet.

 Gerelateerd