Kaakchirurg moet weer aan het werk

17-03-2018 Gezond Redactie

MAASSLUIS/SCHIEDAM - Het Franciscus Gasthuis & Vlietland moet kaakchirurg Pieter de Roos weer de mogelijkheid bieden aan het werk te gaan. Dat bepaalde de rechter in een uitspraak gisteren.

De rechter bepaalde dat het ziekenhuis de samenwerking met de mond-, kaak- en aangezichtschirurgen van Noordrand Rotterdam moet voortzetten en dat De Roos toegang moet worden verleend tot het ziekenhuis.

Kaakchirurgen Pieter de Roos en Allard Rinksma raakten in oktober in conflict met het Franciscus Gasthuis & Vlietland na zij Kolja Rötzel, hun partner in de maatschap Noordrand Rotterdam, hadden betrapt op fraude. De twee artsen wilden niet meer verder met hun partner. Daarop ontzegde het Franciscus de artsen de toegang tot het ziekenhuis. Volgens het Franciscus was er sprake van een vertrouwensbreuk. “Bij een gebrek aan onderling vertrouwen komt de patiëntveiligheid in het geding, wat voor de raad van bestuur onacceptabel is”, aldus het ziekenhuis. Het werk van de kaakchirurgen werd overgenomen door waarnemers.

Eerder bereikten RInksma en het ziekenhuis al overeenstemming over een voortzetting van de werkzaamheden van de chirurg; hij is per 1 januari weer aan het werk. De Roos en het ziekenhuis legden hun conflict voor aan de rechter. Deze heeft nu geoordeeld dat de arts per direct weer aan het werk moet kunnen. Het ziekenhuis zegt zich te beraden op 'het vervolg'.Gerelateerd