Kaakchirurgen naar Vlaardingse winkelstraat

04-03-2019 Gezond Redactie

Rinksma, Bouw en Badarne

VLAARDINGEN – In een Vlaardingse winkelstraat opent volgende maand een nieuwe praktijk voor kaakchirurgie. Eén van de initiatiefnemers is Allard Rinksma, voorheen werkzaam in het Franciscus Vlietlandziekenhuis. Samen met zijn collega's Frederik Bouw en Omar Badarne vestigt hij zich in de Fransenstraat, in het Vlaardingse stadshart. Op 1 april moet de praktijk, onder de naam Kaakchirurgie Holland, open gaan. 

Rinksma kwam in het nieuws omdat hij samen met een collega, een derde college in hun maatschap betrapte op fraude. Zij meldden de gang van zaken en kregen de kous op de kop toen zij zelf door het ziekenhuis op non-actief werden gezet. Daarbij gaf het Franciscus Gasthuis & Vlietland de onderlinge vertrouwensbreuk als motief. 

De rechter moest er aan te pas komen. Deze stelde de kaakchirurgen in het gelijk, maar per saldo beëindigden alle kaakchirurgen hun inzet voor het ziekenhuis; de polikliniek kaakchirurgie in het Franciscus is ontmanteld. Rinksma werkt nog wel in het IJssellandziekenhuis.Gerelateerd