Langer fietsen door project ‘Doortrappen’

16-07-2019 Gezond Redactie

MAASSLUIS – Voor alle 60+’ers die het leuk vinden om te fietsen en nieuwe fietsvrienden willen ontmoeten, gaat woensdag 17 juli het project ‘Doortrappen’ van start. Dit project is er op gericht om 60+’ers op een veilige manier langer te laten fietsen.

Als 60+’er met veel plezier blijven doorfietsen en dit graag zo veilig mogelijk blijven doen? Sluit je dan aan bij Doortrappen Maassluis. Dit is een project vanuit het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dat er op gericht is om 60+’ers op een veilige manier langer te laten fietsen. Doortrappen wordt voor de gemeente Maassluis gecoördineerd door twee enthousiaste vrijwilligers: Jan Remmerswaal (66) en Plony van Kortenhof (60).

De aftrap van dit project is op woensdag 17 juli. Om 9.15 uur worden de eerste doortrappers ontvangen met een kopje koffie of thee op het stadhuis en geeft wethouder Voskamp het startschot voor de eerste Doortrappen-tocht. Fiets je mee tijdens de eerste fietstocht, dan kan je tussen 08.45 en 9.30 uur gebruik maken van een gratis fietscheck. Voor het stadhuis staan monteurs van Van Kortenhof klaar die je fiets controleren op veiligheid.

Na de aftrap op 17 juli, fietsen de Dootrappers om de twee weken op woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur vanuit de fietsenwinkel van Van Kortenhof aan de Heldringstraat 101. Iedereen is welkom, deelname is gratis maar wel op eigen risico. Er is maar één regel, samen uit samen thuis.Gerelateerd