‘Ontmoetingsruimten al jaren dicht op vaste feestdagen’

21-05-2018 Gezond Redactie

MAASSLUIS – Tijdens Koningsdag waren er onvoldoende vrijwilligers beschikbaar om activiteiten aan te bieden en de ontmoetingsruimten in ‘de Vliet’ en ‘de Vloot’ open te houden, dat meldt het college van burgemeester en wethouders na vragen van het Forum voor Maassluis.

Het Forum voor Maassluis stelde dat er voldoende vrijwilligers beschikbaar waren om de ontmoetingscentra open te houden, dit blijkt dus niet het geval. ‘Uit navraag bij Seniorenwelzijn is ons gebleken dat er onvoldoende vrijwilligers beschikbaar waren om de ruimten open te houden’, zo laat het college weten.

‘Daarnaast geven vrijwilligers van Seniorenwelzijn aan dat de ontmoetingsruimten al jaren dicht zijn op vaste feestdagen. Dit komt omdat er vrijwel geen animo is om te ruimte te bezoeken. Daarnaast willen de vrijwilligers ook graag deze feestdagen in eigen kring vieren.’ De ontmoetingsruimte van de Vloot was tijdens Hemelvaartsdag in de middag geopend als ook tijdens tweede Pinksterdag op 21 mei, zo meldt het college.

Verder stelde de lokale partij vragen over een subsidie die aan de Overleg Commissie wordt verstrekt. De Overleg Commissie zou al meer dan een jaar niet meer bestaan. Het college verduidelijkt dat er een algemene subsidie wordt verstrekt aan Seniorenwelzijn en dat de Overleg Commissie niet specifiek benoemd wordt in de subsidieaanvraag.Gerelateerd