Minters organiseert cursus 'Iemand thuis verzorgen'

03-09-2018 Gezond Advertorial

MAASSLUIS/VLAARDINGEN - Minters organiseert een cursus ‘Iemand thuis verzorgen’. Die begint op 20 september en er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Tijdens vier bijeenkomsten worden zoveel mogelijk aspecten rondom de verzorging van iemand belicht. Denk aan tillen, verplaatsen, algemene dagelijkse handelingen (zoals wassen , aankleden op de stoel of in bed), hulpmiddelen en medicatiegebruik.

De cursus heeft een praktische insteek en spitst zich toe op het aanleren van vaardigheden en het verkrijgen van bruikbare informatie. Naast de praktische vaardigheden is er ook aandacht voor echte mantelzorgthema’s zoals ziektebeleving, balans en effectief samenwerken en communiceren met de gene voor wie je zorgt en met professionele zorg.

De cursus wordt gegeven door een mantelzorgconsulent, een wijkverpleegkundige en een apotheker. Dat gebeurt op vier opeenvolgende donderdagen, van twee tot vier. Opgeven kan tot 14 september via info@mintersmantelzorg.nl of 010-4351022, afdeling mantelzorg. De cursus wordt gegeven op de locatie burgemeester van Lierplein 51 in Vlaardingen.

Gerelateerd