Niet voor iedereen schijnt de zon

04-08-2018 Gezond Redactie

MAASSLUIS - Wanneer u te horen krijgt dat het levenseinde van uzelf of uw naaste nabij is, breekt een onzekere periode aan. Het verzorgen van een geliefde in de laatste levensfase kan zwaar zijn, ondanks de ondersteuning van huisarts, wijkverpleging en thuiszorg.

Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg staan voor u klaar

Juist in deze periode staan onze vrijwilligers voor u klaar en kunnen een ‘lichtpuntje’ zijn. Of u de laatste fase van uw leven nu thuis doorbrengt, in een verpleeghuis of andere zorginstelling: De opgeleide vrijwilligers van de VPTZ-NWN (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg-Nieuwe Waterweg Noord) bieden u tijd, aandacht en ondersteuning, wanneer u daar behoefte aan heeft. Zij zijn er voor u, maar ook voor uw familie of mantelzorgers, zodat zij zichzelf weer kunnen opladen.

Samen kan het beter

Samen met uw mantelzorgers en de professionele zorgverleners doen onze vrijwilligers wat gedaan moet worden in deze intense periode. Zij nemen de zorg uit handen van uw mantelzorgers en bieden waar nodig een luisterend oor en emotionele- en praktische ondersteuning. Uw naasten krijgen op die manier een beetje rust en ruimte. Aan de hulp zijn geen kosten verbonden.

Hoe schakelt u onze vrijwilligers in?

Wanneer u in Maassluis, Vlaardingen of Schiedam woont, kunt u vrijblijvend een afspraak maken met Sandra Mauwer, de coördinator van de VPTZ-NWN via telefoonnummer 06-51175006. U kunt ook een email sturen naar info@vptz-nwn.nl. Meer informatie vindt u op de website: www.vptz-nwn.nl.Gerelateerd