Personeel Defensie aan het werk in Franciscus

03-04-2020 Gezond Redactie

Een powernapstation (Foto: Franciscus)

MAASSLUIS/SCHIEDAM - Het Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft in de ziekenhuizen vijf artsen en tien verpleegkundigen gestationeerd die komen vanuit Defensie. Het Ministerie van Defensie bood de ziekenhuizen de mogelijkheid om tijdelijk extra zorgpersoneel vanuit de strijdkrachten aan te vragen. Franciscus maakt hier dankbaar gebruik van.

Franciscus Gasthuis & Vlietland biedt momenteel onderdak aan 65 bewezen Coronapatiënten. Zestien van hen liggen op de Intensive Care, voornamelijk in Rotterdam. Er zijn negen patiënten waarvan wordt onderzocht op zij het Coronavirus hebben opgelopen; uitslag van de test wordt afgewacht.

Als gevolg de noodzaak om de IC-capaciteit uit te breiden is in Franciscus Gasthuis de afdeling hartbewaking omgebouwd naar een afdeling voor Intensieve Zorg. Cardiologiepatiënten worden daarom door Franciscus zoveel als mogelijk ondergebracht in het Vlietlandziekenhuis. ,,Huisartsen zijn op de hoogte gebracht van deze maatregel en er zijn goede werkafspraken met hen gemaakt," aldus het ziekenhuis.

Het ziekenhuis stelt dat het 'essentieel' is dat het beschikking blijft houden over goed opgeleid, gekwalificeerd personeel, met de juiste vaardigheden en competenties voor hetwerk op de IC, de Spoedeisende Hulp en de zogenaamde cohortafdelingen waar Coronapatiënten worden verpleegd. ,,Er is binnen Franciscus aandacht voor de vitaliteit van al onze medewerkers, ook in deze crisistijd. Zo zijn er vandaag op de kritische afdelingen de eerste powernapstations geplaatst, waardoor medewerkers indien nodig even kunnen uitrusten en opladen."Gerelateerd