Rode Kruis zwemgroep bestaat 60 jaar!

11-05-2017 Gezond Redactie

MAASSLUIS/VLAARDINGEN - Het was op 9 mei ‘s avonds feest in zwembad de Kulk. De Rode Kruis zwemgroep bestaat 60 jaar en ter ere daarvan was het restaurant versierd en kwamen de zwemgasten, mensen die hulp nodig hebben bij het zwemmen, een uur eerder dan normaal.

Het was gezellig, omdat de huidige en oud- Rode Kruis vrijwilligers aanwezig waren o.a. Eric Baas die 15 jaar coördinator is geweest. Met een hapje en een drankje werd er genoten van clown Mikkie van de Stichting de Mikkies. Hij zorgde voor een heerlijke humoristische en muzikale sfeer.

De voorzitter Wim Goedendorp feliciteerde iedereen met dit 60 jaar jubileum. Hij vroeg in zijn praatje wie er 60 jaar geleden bij was geweest. Hij vertelde dat dr. Verstege wel bekend in Vlaardingen mee geholpen heeft om deze Rode Kruis activiteit op te zetten. Sindsdien helpen de Rode Kruis vrijwilligers al 60 jaar iedere dinsdagavond de zwemgasten. Soms moet er naast iemand gezwommen worden, maar er kan ook een zwemcertificaat behaald worden. Vaak wordt het zwem uur afgesloten met water aerobic of een spel. De huidige coördinatoren Annemieke Boers en Annika Veelen kregen namens het bestuur een mooi boeket bloemen voor hun inzet en organisatie voor de zwemgroep. Van 20.30 tot 21.30 uur gingen de zwemgasten en vrijwilligers weer gewoon zwemmen!

Nieuwe zwemgasten en vrijwilligers kunnen zich opgeven via de mail: informatie-rodekruisnwn@xs4all.nl of via de telefoon 010-23420149 iedere werkdag van 09.00 -12.00 uur bij de Rode Kruis afdeling Nieuwe Waterweg Noord.Gerelateerd