Spier – Pees Specialist, voor jouw peesklachten

22-01-2020 Gezond Advertorial

MAASSLUIS - In de regio van Maasland en Maassluis zijn wij als Fysiotherapeut Jip Regtop de Spier – Pees specialist en graag willen we jullie uitleggen en laten zien wat dat inhoudt. Als Spier – Pees specialist zijn wij dé organisatie die je verder kan helpen als je klachten hebt aan pezen of spieren. Dit vergt naar ons idee namelijk een specifieke aan pak. Sinds kort zijn we de eerste Spier – Pees Kliniek in Nederland.

Het Spier – Pees Traject

Wij hebben speciaal voor mensen met peesklachten het Spier – Pees traject ontwikkeld waarbij we specifiek jouw klacht kunnen behandelen in dit traject. Dit ontwikkelde traject zorgt ervoor dat jij binnen 8 tot 10 weken zo goed als klachtenvrij bent.

Met welke klachten kom ik in aanmerking?
Ons Spier – Pees traject werkt voor veel peesklachten, een aantal bekenden daarvan zijn in de volksmond de hielspoor klachten, de tenniselleboog, achillespees klachten, kniepees klachten en schouder klachten. Dit zijn de meest voorkomende peesklachten die we behandelen. Dit neemt echter niet weg, dat we ook andere spieren en pezen weleens behandelen via ons Spier – Pees traject.

Wat is een peesklacht?
Een peesklacht ontstaat vaak na een overbelasting, dit kan een overbelasting zijn waarbij je lang in dezelfde houding actief bent of langdurig dezelfde beweging uitvoert, zoals we in sommige beroepen zien. Echter kan een overbelasting bijvoorbeeld ook plaats vinden als je bedenkt ineens uit het niets weer te gaan hardlopen en dat meteen 5 tot 10 kilometer doet. We praten dan over een piek-overbelasting. Vaak zie je dat een pees dan gaat irriteren, iets dikker wordt en er pijnklachten ontstaan bij bewegen. Dit kan heel hinderlijk zijn voor de activiteiten die je in het dagelijks leven wilt doen.

Wat kan ik er zelf aan doen?
Je kan natuurlijk altijd zelf wat doen, een overbelaste pees heeft een aanpassing nodig in belasting. Dit wil zeggen dat relatieve rust, of in ieder geval de overbelasting niet opzoeken goed werkt voor de pees. Echter, zo gauw je dan weer gaat belasten is de kans groot dat de pees weer gaat irriteren. Je zal ook iets moeten doen in de belastbaarheid van de peesstructuur. Kortom een pees herstelt niet met puur rust, maar je zal de juiste belasting en/of training moeten opzoeken om de pees beter belastbaar te krijgen voor wat je weer wilt doen.

Ons Spier – Pees Traject

Als je bij ons onder behandeling komt starten we met een intake. Tijdens deze intake inventariseren we je klachten en hoe deze zijn ontstaan. Vervolgens doen we ons fysiotherapeutisch onderzoek om onze verdenkingen van de klacht vast te stellen. Als we een indicatie voor een peesklacht vinden, dan plannen we een Echografisch onderzoek in bij één van onze Echografisten.

Het Echografisch onderzoek We doen een echografisch onderzoek om te zien of er duidelijk een peesklacht aanwezig is. Het echobeeld helpt ons om samen met jouw verhaal te zien hoe erg de peesklacht is en in welke fase de peesklacht zich bevindt. Op deze manier kunnen we onze behandelmethodes beter in zetten. In het consult van het Echografisch onderzoek leggen we je verder uit hoe ons Spier – Pees traject werkt en wat je van ons kan verwachten.

Shockwave of EPTE
Als we een peesklacht vinden op de Echoscan en deze scan klopt met jouw verhaal, dan kunnen we ervoor kiezen om Shockwave therapie of EPTE toe te passen. Beiden zijn goede methodes om peesklachten te behandelen. Ze zorgen beiden in principe voor hetzelfde resultaat, alleen maken we de keuze voor Shockwave of EPTE op basis van de Echoscan en de wens van jouw als klant. Van beiden behandelmethodes doen we gemiddeld gezien zes behandelingen in een tijd van acht weken.

Training en oefeningen Shockwave of EPTE is niet het enige wat we doen binnen ons Spier – Pees Traject. Zoals eerder aangegeven zal een pees getraind moeten worden om beter belastbaar te worden. Binnen elk traject gaan we met je trainen en geven we je oefeningen mee om de belastbaarheid van je pees te verbeteren.

WAT KAN JE VAN ONS VERWACHTEN?

  • We zien dat 90 tot 95 % van de klanten klachtenvrij is na acht weken.
  • Binnen een week je intake, echografisch onderzoek en behandelplan.
  • Wij begeleiden je in het hele proces naar herstel.
  • Naast onze behandelmethodes Shockwave en EPTE gaan we met je trainen om je pees belastbaarheid te verbeteren.
  • Als Spier – Pees specialist zijn we dé plek die jou verder kan helpen met je blessure of klacht.

Wij helpen je graag met je peesklachten, voor vragen of een afspraak kan je ons altijd bellen (010 – 76 14 462), appen (06 – 53 29 44 42) of mailen (info@fysiojipregtop.nl) Of neem eens een kijkje op www.fysiojipregtop.nl

Gerelateerd