Spoedeisende hulp moet weer 24 uur per dag open

06-07-2022 Gezond Redactie

REGIO - De gemeenteraden van de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam en dringen aan op het herstel van de 24-uurs opening van de afdeling Spoedeisende hulp van Franciscus Vlietland in Schiedam. Al vele jaren sluit de SEH daar om negen uur 's avonds. Die maatregel werd ingesteld vanwege personeelstekorten op de afdeling maar is tot nu toe nooit teruggedraaid. Wie 's avonds na negen uur meteen hulp nodig heeft, moet daarvoor naar Rotterdam.

In de gemeenteraden van Schiedam en Maassluis werd dinsdagavond een motie ingediend en aangenomen die de betrokken wethouders oproept bij het ziekenhuis aan te dringen op de 24-uurs beschikbaarheid van de Spoedeisende Hulp. In Vlaardingen wordt vanavond een motie met dezelfde strekking in stemming gebracht.

In Schiedam gaf burgemeester Cor Lamers aan dat hij gesprekken met de directie van het ziekenhuis heeft gevoerd. ,,In deze gesprekken heeft het ziekenhuis toegezegd dat de SEH in Schiedam weer 24 uur per dag open gaat zodra de personeelstekorten zijn ingelopen'', aldus Lammers. ,,We verwachten dat dit in het najaar zal zijn.'' De Maassluise wethouder Corine Bronsveld verklaarde ook in gesprek te zijn met de gemeenten Vlaardingen en Schiedam en het ziekenhuis. ,,Natuurlijk vragen we of de spoedeisende hulp van het ziekenhuis weer 24 uur open kan, maar zij geven aan: dat zal er niet snel inzitten gezien de personeelstekorten die wij op dit moment kennen.”Gerelateerd