Team Wijkpeil Seniorenwelzijn gaat de wijk in

07-09-2017 Gezond Redactie

MAASSLUIS - "Natuurlijk kan Seniorenwelzijn aannemen dat het allemaal wel goed gaat met de inwoners van Maassluis, maar," zegt Anja van Beek, welzijnsadviseur Wijkpeil Maassluis van Seniorenwelzijn, "dat zijn allemaal aannames. Wij bevragen mensen liever, zodat we écht weten hoe het gaat met mensen. Wijkpeil is een interactief meetsysteem, dat vrijwilligers samen met inwoners invullen. Ik zeg bewust inwoners, want we gaan Wijkpeil breed inzetten en niet alleen senioren bevragen! We gaan volgende week beginnen in de Willem Barentsz flat in Maassluis."

Uit onderzoek naar geluk en welbevinden blijkt dat er zeven belangrijke factoren zijn die invloed hebben op het persoonlijke welbevinden van mensen. “Dit zijn: fijne contacten hebben, goed bewegen, jezelf ontwikkelen, iets aardigs doen voor een ander, bewust leven, positief denken en veiligheid. Wij zijn nieuwsgierig hoe bewoners van de Willem Barentsz flat deze zeven factoren ervaren. We vragen bijvoorbeeld: ‘heeft u behoefte aan een ontmoetingsruimte in de flat? Mist u mensen om u heen? Heeft u behoefte aan bepaalde activiteiten? Voelt u zich veilig buiten en in huis? Heeft u mensen die u kunnen helpen in geval van nood met klusjes en/of boodschappen doen, mee gaan naar de dokter of licht huishoudelijke taken doen? En...zou u dat voor iemand anders willen doen?’ Wij hopen dat veel bewoners open staan voor zo’n vraaggesprek.”

Doet u mee?
“Bewoners in een flat/wijk, kennen lang niet iedereen. Met Wijkpeil krijgen onze vrijwilligers antwoorden op verschillende vragen en zo kunnen we écht meten waar wensen/behoeften liggen. We willen in beeld krijgen hoe bewoners hun leven en hun leefomgeving ervaren. Wij hopen dan ook dat bewoners niet meteen ‘nee’ zeggen en Seniorenwelzijn en de gemeente Maassluis willen helpen, want als er zaken naar boven komen waarin wij iets kunnen betekenen...doen we dat ook! De uitkomsten van het onderzoek, worden in aparte bijeenkomsten met de bevraagde inwoners besproken. Er is een team Wijkpeil gevormd van enthousiaste vrijwilligers: Corrie van der Kaaden, Monique de Vries, Pieter de Bode, Chiel van der Kooij, Gerrit Tas en Sabina Beukelaar. Als zij aanbellen kunt u vragen naar hun legitimatie als vrijwilliger van Seniorenwelzijn. Zij hebben er zin in om te beginnen!” besluit Anja. Voor meer informatie, bel Seniorenwelzijn 010-2486888

Gerelateerd