Tweemaster weer open voor bezoek

07-10-2020 Gezond Redactie


MAASSLUIS - Argos Zorggroep stelt De Tweemaster weer open voor bezoek. Dit met één uitzondering: woonzorggroep De Ever.

De afgelopen week was bezoek in het zorgcentrum niet mogelijk, uit voorzorg voor het verspreiden van Coronabesmettingen. Bij meerdere bewoners en een medewerker was de infectie vastgesteld. 

Het zorgcentrum maakte onderscheid per woongroep. "Er is op deze woonzorggroepen preventief getest op het coronavirus en vandaag zijn de laatste testuitslagen binnengekomen. Deze waren negatief en dat betekent dat wij in De Tweemaster, op woonzorggroep De Ever na, weer bezoek kunnen ontvangen. We zijn erg blij dat de verspreiding van het coronavirus in De Tweemaster beperkt is gebleven en we, na een korte periode, weer bezoek kunnen ontvangen en de dagbesteding weer kunnen openen", aldus Argos in een verklaring.

Woonzorggroep De Ever is nog minimaal één week in quarantaine. "Op deze woonzorggroep is namelijk daadwerkelijk het coronavirus aangetroffen."
De bewoners die besmet zijn 'ervaren op dit moment voornamelijk lichte klachten'. Zij  worden verzorgd in de Marnix in Vlaardingen. "De besmette medewerkers zijn in thuisquarantaine."

Zie ook dit artikel van vorige weekGerelateerd