Uitslagen coronatests vertraagd, cijfers mogelijk minder gunstig

05-12-2020 Gezond Redactie

MAASSLUIS - De cijfers waren de afgelopen dagen in Maassluis redelijk stabiel en zelfs aan het dalen. Dat terwijl er landelijk weer een stijging van het aantal positieve testen was te zien. Het blijkt nu echter maar de vraag of de cijfers in Maassluis wel kloppen. De GGD Rotterdam-Rijnmond maakt bekend dat 'een systeemfout' zorgt voor vertraging van de verwerking van de tests die woensdag en donderdag werden afgelegd op de twee testcentra van de gezondheidsdienst in Schiedam en Rotterdam-Zuid.

Ook nogal wat Maassluizers zullen in deze teststraten zijn getest. Reële kans dus dat de ontwikkeling van de infectiegraad in Maassluis ongunstiger uitpakt dan tot nu toe uit de cijfers is gebleken. Dat zou vandaag of morgen duidelijk moeten worden.

Het meest vervelend is het natuurlijk nog voor de mensen die zich de afgelopen dagen hebben laten testen op beide locaties. Zij moeten langer wachten op uitsluitsel. ,,Zodra de uitslag bekend is, staat deze op Coronatest.nl'', aldus de GGD. De dienst constateerde gisteren ook dat het uitstel zorgde voor extra drukte door mensen die de kennisgeving op internet niet wilden afwachten en in de telefoon klommen.Gerelateerd