Veiligheidsregio investeert fors in ambulances

30-04-2020 Gezond Redactie

Foto's: Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond


MAASSLUIIS – Een van de grootste voordelen is naar verluidt het gebruikersgemak en comfort. Toch zal niemand daar graag ervaring mee opdoen: de 43 nieuwe ambulances voor de regio Rotterdam-Rijnmond hebben daarvoor zo hun voorbehouden gebruikers.

Gisteren werden in Barendrecht de handtekeningen gezet onder het contract voor de aanschaf van 43 nieuwe ambulances voor de veiligheidsregio. “Onder andere de inbreng van collega’s is erg belangrijk geweest bij deze nieuwe aanschaf”, vertelt directeur Arjen Littooij van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. “Ik ben trots op het eindresultaat. Onze collega’s gaan met het beste materieel op pad”, en dat is volgens hem zeker in Coronatijden van groot belang.

Eer alle 43 ook in het Waterweggebied op de weg zullen zijn, daar gaan jaren overheen. De eerste ambulances worden als het goed is eind dit jaar geleverd. Ze kosten zo’n anderhalve ton per stuk, nog zonder complete inrichting, zodat de totale vervanging van het wagenpark op zo’n 6,5 miljoen euro komt.

 Gerelateerd