Verlies; een intense, persoonlijke ervaring

26-11-2021 Gezond Advertorial

MAASSLUIS - Een groot verlies brengt verdriet met zich mee. Verlies kan op verschillende manieren beleefd worden. Iemand kan een geliefde aan de dood of aan het leven verliezen. Iemand kan gezondheid verliezen of werk. Iemand kan zijn huis of vertrouwde omgeving verliezen. Verlies is een intense, persoonlijke ervaring.

In een stille tijd kan het verdriet naar boven komen. Soms lijkt verdriet een emmer tranen die allemaal gehuild moeten worden. Pas als dat gebeurd is, is je verdriet een beetje te dragen. Schaam je niet voor je tranen, leeg je emmer en er komt weer meer ruimte. Doe geen deksel op de emmer, een deksel van flinkheid of van schaamte of van angst voor wat de mensen denken.

Praten over je verdriet, een ‘geleide’ begeleiding, kan helpen om druppel voor druppel je verdriet naar buiten te dragen. Goed om te praten, anders zouden je gedachten een uitweg in je lijf kunnen vinden.

Vanuit mijn opleiding en levenservaring bied ik professionele hulp bij levensvragen en somberheid. Ook kan ik begeleiden naar het levenseinde.

Durf hulp te vragen!

Welkom in mijn praktijk aan huis. U krijgt voor een deel vergoeding als u aanvullend verzekerd bent bij een groot aantal verzekeraars.

Rianne Noordzij
Psychosociale therapie en hulp in familierelaties
06-414 80 250
pastorale@riannenoordzij.nl
www.riannenoordzij.nl

Rianne Noordzij is aangesloten bij de NVPA, de beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten.

Gerelateerd