Vliegveld Rotterdam wordt plek voor prik aan Maassluizers

23-12-2020 Gezond Redactie

Foto: GGD Rotterdam-Rijnmond

MAASSLUIS -  Maassluizers  die als eerste in aanmerking komen voor inenting tegen Corona, kunnen vanaf 11 januari terecht bij de testlocatie van de GGD op het terrein van het vliegveld in Rotterdam.

Dat maakte Saskia Baas, directeur van GGD Rotterdam-Rijnmond, eerder vanmorgen bekend op Radio Rijnmond.

Bij het Rotterdamse vliegveld is momenteel al een XL-testlocatie. Eén van die hallen wordt bestemd voor het zetten van de prik voor het Coronavaccin. Voor die locatie is volgens Baas gekozen omdat deze goed per auto te bereiken is en er volgende ruimte is. Volgens de GGD-directeur is het ook de bedoeling om met extra ov-inzet ook mensen zonder auto goed en snel op het vliegveld te krijgen.

De locatie zal dagelijks van acht tot acht open zijn voor vaccinatie. Het idee is dat iedere medewerker iedere drie tot vier minuten een inenting kan zetten. Er werken dagelijks tussen de 75 en honderd mensen op zeven zogenaamde 'priklijnen'

Of die plannen reëel zijn moet een oefening vanaf 4 januari uitwijzen. Gevaccineerden krijgen drie weken na de eerste, een tweede prik.

Als eersten zullen zorgmedewerkers aan de beurt komen om ingeënt te worden. Zij worden door hun werkgevers uitgenodigd.Gerelateerd