Vlietland moet operaties schrappen om corona

07-10-2020 Gezond Redactie

MAASSLUIS/SCHIEDAM - Franciscus Gasthuis & Vlietland ziet nog steeds een toename in het aantal coronapatiënten. De druk in het ziekenhuis neemt hierdoor toe en verdere opschaling van de zorg voor coronapatienten is noodzakelijk. Vanmiddag is in het Regionaal Overleg Acute Zorg Zuidwest-Nederland (ROAZ) besloten dat alle ziekenhuizen in onze regio de reguliere zorg afschalen om de zorg tijdens de tweede coronagolf zoveel mogelijk toegankelijk te houden.

Deze situatie heeft het Franciscus vandaag doen besluiten om de geplande operaties die op donderdag 8 en vrijdag 9 oktober plaatsvinden in de locatie Vlietland af te zeggen. Dit met uitzondering van de spoedoperaties, oncologische operaties, keizersneden en schrijnende gevallen. Dit wordt in samenspraak met de behandelend arts besproken. Voor de week van 12 tot en met 16 oktober wordt de situatie nog bekeken.

Patiënten waarvan de operatie niet door kan gaan, zijn en worden zo spoedig mogelijk geïnformeerd. Zodra de situatie het weer toelaat neemt het ziekenhuis contact op met de patiënten om een nieuwe datum voor de operatie in te plannen. ,,We proberen de reguliere zorg zoveel mogelijk te continueren en we hopen op begrip van onze patiënten'', aldus een woordvoerder van het Franciscus Gasthuis en Vlietland. ,,De veiligheid voor onze patiënten en de zorg voor onze medewerkers staat altijd voorop.''Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date