Wethouders bezoeken Dagcentrum ASVZ in Maassluis

03-12-2018 Gezond Redactie

De wethouders krijgen uitleg over productiepotjes voor waterplanten – v.l.n.r. wethouder Corine Bronsveld, teamleider dagbesteding Yardena Kalpoe, Corrine Janknegt, wethouder Fred Voskamp (Foto: Fred Libochant/Fotobureau Roel Dijkstra)

MAASSLUIS – Wethouders Corine Bronsveld en Fred Voskamp bezochten in het kader van de internationale dag voor mensen met een beperking het Dagcentrum ASVZ. Clienten die dit dagcentrum bezoeken, vragen een uiteenlopende vorm van begeleiding. Deze kan zowel betrekking hebben op het bieden van zorg als op het geven van ondersteuning bij de werkzaamheden.

De wethouders maakten kennis met de medewerkers en gebruikers van dit centrum, dat midden in een woonwijk aan de Schubertlaan ligt. Naast een zorggroep met belevingsgerichte activiteiten is er bijvoorbeeld ook een arbeidsmatige groep: een naaiatelier waar een eigen textiellijn wordt gemaakt. Ook wordt er licht productiewerk in het dagcentrum verricht. Yardena Kalpoe, teamleider dagbesteding, licht toe: ,,We zijn altijd op zoek naar werk, want je wil het aanbod variëren. Het gaat om licht productiewerk of het nou van een organisatie is of van een vereniging.”

Het idee van de internationale dag voor mensen met een beperking is met elkaar in gesprek gaan en aandacht geven aan bestaande activiteiten om deze nog eens extra naar voren te brengen. De mensen achter deze activiteiten zetten met veel passie en geduld hun ervaring en professionaliteit in. Voor mensen met een beperking bieden de activiteiten de mogelijkheid om deel te nemen aan de samenleving zoals zij kunnen en willen. Of het nu gaat om wonen, werken, school, sporten of recreatie. ,,Prachtig dat we dit hebben in de stad”, vindt wethouder Bronsveld. ,,Het is van waarde voor veel mensen. Het is mooi als er verbindingen kunnen worden gelegd met andere organisaties en verenigingen.”.Gerelateerd