'Te zot voor woorden'

01-01-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS/REGIO – ‘Te zot voor woorden dat je zo een nieuw jaar moet inluiden’. Stevige taal van Arjen Littooij, directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam. Littooij heeft het over de afgelopen Oud- en Nieuwjaarsnacht die als ‘redelijk rustig’ wordt betiteld, maar waarin de hulpdiensten wel weer massaal moesten uitrukken. Met uitzondering van een uitslaande brand (in Brielle) waren er geen grote incidenten in de regio. Er waren 751 brandweerinzetten en 145 ambulanceritten nodig, afgezien nog van de inzet van politie.

In het oogziekenhuis meldden zich in eerste instantie vannacht acht personen waarvan er tenminste 6 permanent oogletsel opliepen als gevolg van legaal vuurwerk. Drie ervan waren omstanders. In Rotterdam, in de wijk Bloemhof, gooide een jongere vuurwerk naar brandweerlieden die een voertuig wilden blussen. Verder waren er nog diverse vechtpartijen in de regio, vernielingen deels als gevolg van vuurwerk en arrestaties in verband met illegaal vuurwerk waaronder een zelfgemaakte mortierbom en nog kleinere opstootjes. De totale schade en kosten aan inzet van de hulpdiensten wordt nog berekend.

,,Fantastisch gewerkt maar eigenlijk te zot voor woorden dat je zo een nieuw jaar moet inluiden’’, aldus Arjen Littooij.Gerelateerd